Christina Lampe-Önnerud klar för HUB2016!

Sveriges "batteridrottning" Christina Lampe-Önnerud är HUB2016:s första huvudtalare.

- Det känns fantastiskt roligt att Sveriges energibransch får möjlighet att höra Christina, säger konferensens projektledare Samuel Strömgren. Hon är en ledande innovatör som har vigt sitt liv åt tekniksprång, och i den tid vi lever kan batteritekniken omvandla förutsättningarna för mänskligt liv.

Efter uppväxten i Ludvika, studierna på Uppsala Universitet och post-doc studier på MIT har Christina sedan 1995 bott i USA. Christina har mer än 80 patent, företrädesvis inom batteriframtagning, och har stor vana att ta innovationer från forskningslabbet till marknaden.

- Som innovatör och affärsutvecklare i batteri, och energifältet, ser jag många möjligheter att både förbättra världen för kommande generationer och bidra till stark ekonomisk utveckling i det nya tekniksamhället, säger Christina Lampe-Önnerud. Jag kommer till HUB2016 och Västerås för att prata om den batterirevolution som pågår just nu och som kommer påverka de globala urbaniseringsflödena, fattigdomsbekämpningen och sänka koldioxidutsläppen dramatiskt. Framtiden består av flera smarta teknikrevolutioner. En av dem har jag dedikerat mitt liv till att lösa.

Välkommen till HUB2016, Christina!

crossmenuchevron-right